Neutral® Organic: een duurzame keuze

Neutral heeft enkel 100% fairtrade en biologische kleding. De kleding is gemaakt van duurzame materialen en wordt geproduceerd onder eerlijke arbeidsomstandigheden. Duurzame kleding is zowel beter voor het milieu als voor mensen. Ben je ook op zoek naar fairtrade en duurzame kleding, dan kan de kleding van Neutral je hierbij helpen. Van duurzame t-shirts, polo's tot hoodies, een uitgebreide collectie voor een verantwoorde keuze.

Bedrukken of borduren duurzame kleding

De aangeboden kleding kunnen wij voorzien van een logo, dat is geen enkel probleem. De t-shirts bedrukken wij het vaakst en de wat 'zwaardere' kleding als polo's en sweaters worden meer geborduurd. Borduren is een duurzamere keuze om een logo aan te brengen, doordat geborduurde logo's langer mee gaan dan een zeefdruk of transfer. Wij helpen je graag bij een keuze hierin.

Waarom kiezen voor Neutral kleding?

  1. Bij het produceren van katoen heb je restmateriaal wat je niet voor productie kunt gebruiken. In plaats van weggooien kun je er ook hele mooie Neutral® hangtags van maken, gecertificeerd bij de Global Recycling standaard. Optimaal gebruik van restmateriaal voor een krachtige boodschap.

  2. In plaats van spuiten met giftige bestrijdingsmiddelen gebruiken Neutral® boeren biologische pesticides zoals suikerwater. Mieren houden van suikerwater en hebben aan de katoenplant zo een goede vriend die zij verdedigen tegen kevers en ziekteaanvallen. 

  3. Knopen worden gewoonlijk gemaakt van plastic of metaal. Zelfs het EU Ecolabel vind dit accoord. Maar waarom geen knopen gemaakt van katoen? Dat is wat wij doen!

  4. Neutral® kleding is clean en klaar om te dragen omdat er in het hele proces geen chemische middelen zijn gebruikt. Alles wat je nog moet doen is het aantrekken en genieten van je nieuwe stuk duurzaamheid.

  5. Katoenboeren in India hebben een zwaar leven. Ze hebben een zwakke positie op de wereldmarkt waar de prijzen van katoen enorm fluctueren. Het fairtrade marktmechanisme geeft Neutral® katoenboeren een eerlijke kans om hun levensstandaard te verhogen. Een eerlijke deal is een OKAY deal!


Neutral® kleding is clean en klaar om te dragen omdat er in het hele proces geen chemische middelen zijn gebruikt. Alles wat je nog moet doen is het aantrekken en genieten van je nieuwe stuk duurzaamheid.