Cottover: Wear your statement!

Cottover biedt een duurzaam, breed assortiment basiskleding aan in de hoogste kwaliteit.Het volledige Cottover assortiment is verkrijgbaar in 14 kleuren, zit comfortabel met een moderne pasvorm. Cottover werkt voortdurend en actief aan duurzaamheid en stelt de hoogste eisen aan certificeringen op het gebied van milieu, gezondheid, arbeidsomstandigheden en kwaliteit.

Bekijk hier de gehele collectie van Cottover

Productaanbod cottover duurzame kleding

Waar staat Cottover voor?

GOTS-producten maken altijd gebruik van biologisch katoen en gerecycleerd polyester. GOTS stelt niet alleen hoge eisen aan materialen en kwaliteit, maar stelt ook milieu- en maatschappelijke eisen aan alle medewerkers van het ganse productieproces.

Fairtrade is een internationaal merk dat de katoen in kleding certificeert en tegelijkertijd de armoede onder katoenboeren bestrijdt door middel van eerlijke handel. De katoenboeren krijgen voor hun katoen gegarandeerd een minimumprijs die de kosten van duurzame productie dekt.

OEKO-TEX is een internationaal certificeringssysteem voor textielgrondstoffen en kleding dat waarborgt dat het eindproduct geen gevaarlijke chemicaliën bevat. OEKO-TEX is een garantie dat het product voldoet aan REACH (de chemicaliënwetgeving van de EU).

Het Nordic Ecolabel certificeert producten en houdt rekening met de milieubelasting in de hele levenscyclus - van grondstof tot gebruik. Het Nordic Ecolabel stelt ook eisen aan de werkomstandigheden, in overeenstemming met de International Labour Organization kernverdragen.